Com editar i penjar material al blog


COM EDITAR I PENJAR ELS VOSTRES ESCRITS AL BLOG
El primer que heu de fer és entrar en el blog. Per poder-ho fer cal anar a:

1.    Blogger.com
2.     Entrar amb el vostre usuari i contrasenya de gmail.
3.     Un cop entreu us trobareu amb una pantalla on veureu que hi ha totes les entrades del blog posades per l’ordre en que estan fetes, les més noves les primeres.  A cada entrada hi consta el títol, l’etiqueta, l’autor, si és un esborrany o no i la data.
A sota del títol hi ha les opcions d’editar, veure, compartir i eliminar. Si volem canviar alguna cosa del que hem escrit podem clicar el botó d’editar per fer-ho. Solsament podreu editar i esborrar les entrades de les que en sou autors.
Per escriure primer heu de clicar sobre la icona del llapis.  Per fer-ho el millor és clicar amb el botó de la dreta del ratolí i seleccionar “ obrir l’enllaç en una pestanya  nova” Així  i s’obrira en una altra pestanya i podrem tornar a aquesta primera fàcilment.
La pantalla que us sortirà tindrà un recuadre central que és on podreu escriure la vostra entrada. A la barra de dalt trobareu el necessari per poder editar el que heu escrit, fer canvis de lletra, color etc.
Recordeu :
  1. posar el títol. 
  2. Posar l’etiqueta Les etiquetes serveixen perquè les entrades s’agrupin en el blog. Per exemple, en el treball sobre el vostre company tots heu de posar “classmates”. Per poder-ho fer cliqueu a “etiquetes” al menú de la dreat i s’obrirà un requadre on podeu seleccionar l’etiqueta “classmates”, d’aquesta manera totes les entrades del vostre treball estaran juntes al bloc. Quan volgueu llegir-les no caldrà que busqueu per tot el bloc sinó que a l’entrar haureu de clicar a “classmates “ sota l’índex.

Quan acabeu podeu guardar el que heu escrit com a esborrany si voleu continuar un altre dia  o publicar-ho si ja esteu. Recordeu que abans de publicar podeu veure una vista prèvia, és important que repasseu l’ortografia. Trobareu les icones per fer-ho a la barra del costat del títol.

Insertar imatges

Fer-ho és molt senzill, primer cal que tingueu la imatge guardada a l’ordinador. Moltes vegades haureu de reduir, retallar o editar la foto. Es pot fer amb qualsevol  programa com el Paint o el Gimp. També podeu provar: http://pixlr.com/express/

Per insertar una imatge del vostre disc dur o pen drive, cliqueu la icona que trobareu a la barra de dalt i s’obrirà un requadre on podeu seleccionar la carpeta on teniu la foto i ja la podreu pujar a la vostra entrada.

COM INSERTAR VÍDEOS

Insertar vídeos de pàgines com youtube és molt senzill. Quan trobeu un vídeo a youtube heu de mirar si hi ha una pestanya que diu compartir, després cliqueu a insertar i copieu el codi que que us apareixerà en un recuadre. Torneu al blog i clique la pestanya que diu HTML i enganxeu el codi. Per escriure l’entrada cliqueu a (B) veureu que hi ha un codi html , no el borreu que és el video que heu enganxat.

COM FER COMENTARIS

Per poder fer comentaris a les entrades del blog heu d’anar al final de cada entrada on diu “Publica un comentari”. Després de escriure segurament a “comenta com a” sortirà ja el vostre nom, el seleccioneu i cliqueu a” publica”. Seguidament us demanarà que escrigueu unes lletres per provar que és una persona la que escriu i no una màquina. També si voleu veure el que heu escrit abans de publicar podeu clicar a “previsualitza”

Recordeu que a tothom ens agrada rebre comentaris positius sobre la nostra feina i que en un entorn de classe hem de fer servir un llenguatge adequat.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.